Als u een oudere versie van Thunderbird gebruikt, raden we u aan naar de nieuwste versie te upgraden.

Als u Gmail wilt openen via Mozilla Thunderbird, gaat u als volgt te werk:

1. Zorg ervoor dat u IMAP heeft ingeschakeld in uw Gmail-account
  2. Open Thunderbird.
  3. Klik op het menu Extra en selecteer Accountinstellingen.
  4. Klik links onderaan op Account Actions en selecteer Add Mail Account.
  5. Geef uw naam, e-mailadres en wachtwoord op.
  6. Klik op Continue.
    Opmerking: Thunderbird probeert automatisch de juiste IMAP-verbindingsinstellingen voor uw account vast te stellen. Deze functie werkt echter niet voor G Suite-accounts. Klik op Stoppen om de automatische configuratie te stoppen. (U kunt ook wachten tot het volgende bericht wordt weergegeven: De instellingen voor uw account zijn niet gevonden.
  7. Klik op de knop Handmatige configuratie.
  8. Klik in de linkernavigatiebalk op Serverinstellingen en vul de volgende gegevens in:
    • Servernaam: imap.gmail.com
    • Poort: 993
    • Gebruikersnaam: uw volledige e-mailadres [gebruikersnaam@topchiro.nl]
    • Verbindingsbeveiliging: SSL/TLS
  9. Klik in de linkernavigatiebalk op Uitgaande server (SMTP).
  10. Selecteer de standaard server en klik op Bewerken.
  11. Vul de volgende gegevens in en klik op OK.
    • Servernaam: smtp.gmail.com
    • Poort: 465
    • Verbindingsbeveiliging: SSL/TLS
    • Verificatiemethode: normaal wachtwoord
    • Gebruikersnaam: uw volledige e-mailadres [gebruikersnaam@domein.nl]
  12. Klik op OK om de configuratie te voltooien.
  13. Raadpleeg de aanbevolen clientinstellingen en pas indien nodig de instellingen van uw client aan.

Dat is alles. U kunt nu Gmail-berichten verzenden en ontvangen via Thunderbird.